sobota, 30. april 2011

Sobota 30.4.2011 - Pariz

Po jutranjem prebujanju in vseh teh pač jutranjih stvareh smo se odpravili v center Pariza kako stvar kupit predvsem za tamaladva. Parkirali smo v parkirni hiši, ki je locirana pod zemljo direktno v centru Pariza. Ko smo parkirali smo se odpravili na zajtrk v lokal kjer smo se lepo zasidrali in uživali na sončku, ki je res prijetno grelo vse do takrat, ko smo dobili račun za zajtrk 71 EUR-ov no in takrat ta sonček ni bil več tako prijeten :( . Ok samo par minut ker potem smo šli pa naprej. Obveznen obisk v Parizu je baje LV štacuna tko smo bli desci poučeni in smo šli pač v čredi notri. No notri pa ko da bi nekaj zastonj talali in ne da bi prodajali stvari katera nobena ni cenejša od 300EUR. Notri pa seveda sami kitajci in rusi. Ok ko smo to opravili smo šli naprej v štacune ala GAP, Quicksilver in podobno kjer sta tysona dobila svojo porcijo. Po krogu za desce je sledil krog za nežnejši spol in smo šli v štacuno k nekemu stricu, ki je ful IN in smo čakali v vrsti ko ovčice in potem pač nek varnostnik spušča notri po dva kosa nekak. Ok to smo obdelali in potem smo si šli še malo ogledat Louvre in okolico. Dan se je prevešal v noč in že je bilo možno Pariz in njegove znamenitosti opazovati v lučkah. Ajflček je res kul ponoči še posebej ko prižgejo vse tiste utripajoče lučke gor ko izgleda kot da bi 1000 ljudi naenkrat slikalo z Flashom.

No jutri pa domov

petek, 29. april 2011

Petek 29.4.2011 - Obisk Disneylanda




Ker je žena zbolela smo bili na meji ali kam gremo ali bomo počivali ampak ker bi oba z ženo naredila vse za otroke, ki sva jih imela s seboj je žena vzela neke recenije in smo šli k zmagi naproti. Žena hvala tudi v imenu otrok !!! Vreme je bilo malo oblačno in smo malo oklevali ampak ok smo se odpravili na pot. Vozili smo se nekako eno uro ker je tukaj gneča na cesti za pop.... in vozijo nekak tako kot makaronarji torej iz enega pasu se naredi tropasovnica in podobno ampak sej je ok. Po eni uri smo nekako prispeli v disneyland in takrat se je usul dež. F... smo rekli vsi ker se mi zdi da smo tud tastari komi čakal kaj bo notri in ne da ne bi otroc. Ok smo počakali 20 minut in se je kar naredil vreme, sprva sicer oblačno potem pozneje pa sonček. KUL smo rekli in šli k zmagi naproti. No notri pa res velik folka in smo mal zaj.... ker nismo vzeli FastPass karte in smo morali čakati v vrsti ampak ok smo preživeli. Smo pa bili z našimi najljubšimi liki kot so miki miška, medvedek Pu, wall-e in Eva ( no enmu otroku smo pokazali kaj to je, pa je bil otrok potem zelo vesel J ), Toy story in še in še. Smo se strelali pa vse živo delali. Dan je minil zelo zelo zelo hitro ko je bila spet noč in smo se odpeljali v hotel nazaj.
Jutri pa mal po štacunah.
Se slišmo jutri

četrtek, 28. april 2011

Četrtek 28.4.2011 - Bruselj - Pariz

Evo pa smo se odpravili naprej iz Bruslja v Pariz. Vozili smo se po avtocesti in pot nam je vzela s postanki nekje 3 ure in pol. Ko smo prispeli v Pariz smo šli najprej v hotel, ki smo ga pred tem najeli preko interneta. Ok sobica majhna ampak za prespat je kul in še samo 15 minut ven iz Pariza je. Po standardnem prenašanju torb in pripomočkov katere bomo rabili za preoblačit smo se odpravili na prvi krog po Parizu. Odpeljali smo se do unga stolpa k se mu reče nekak Ajflov stolp in smo parkirali čez cesto. Ok potem smo pa hoteli plačati parkirnino in smo se ko teleta postavli pred avtomat in tlačili vse možne kartice in potem pač ugotovili, da moraš imeti posebno kartico za parkirat. Malo smo povprašali in izvedeli, da se jo kupi tam kjer prodajajo tobak in smo res potem čez cesto kupili to kartico. Zadeva stane 15 EUR in za to se dobi 6 ur parkiranja. In to potem lahko parkiraš kjerkoli v Parizu. Ko smo to formalnost uredili smo šli nekaj pojest in nato ogledat stolpek. Prišli smo do njega in kupili karte. Za karte smo odšteli nekaj čez 50 EUR sem pozabil kolk je blo točno J . Potem smo se preko stopnic odpravili v vrsto za dvigalo in moramo priznati, da smo imeli srečo ker je bilo zunaj malo oblačno in nam ni bilo potrebno veliko čakati in smo v parih minutah že bili na prvi razgledni točki, ker smo pa vzeli karte za »TOP« smo seveda odšli še do vrha. Žal smo tukaj za karte za »TOP« morali plačati J. Razgled je bil ok nimamo kaj rečt sicer malo megleno ampak je bilo ok. Ko smo si ogledali Pariz iz malo višje perspektive smo se počasi spustili dol in smo šli malo pofirbcat po štacunah. Malo smo se razdelili po spolih. Desci smo šli po svoje in ženski del po svoje. Ampak smo potem desci ugotovili, da smo pozabili vzeti denarnico iz ženskih torbic in ko smo hoteli kupiti majice za Tysone smo morali žal iz trgovine in smo hoteli iti po denarnico ampak nam je potem stric na vhodu povedal, da zapirajo trgovino tako, da bomo ponovili nakupe drug dan L. Po neuspelem nakupu smo se odpravili še v restavracijo najvišje klase beri MkDonalds in smo neki v rit vrgli in nato počasi do hotela spat. Jutri pa bomo videli če bo vreme gremo v Disneyland.

Se slišimo jutri 

Četrtek 28.4.2011 - Zajtrk in priprava za nadaljevanje

No pa smo se prebudili v novo jutro tukaj v Bruslju. Šel sem pozdravit prijatla s kruhom in smo pojedli. Mladina je spraznila greznico tako, da danes ne bo plinov v avtu in bo pot do Pariza bolj v znamenju D&G kot pa pozdrava iz notranjske.

No sedaj pa počasi spokat in v avto naložit vso hrano, ki smo jo včeraj kupili, kupili smo jo pa toliko kot da bomo še en mesec tukaj. Ok sej bomo pa mlinčki. Eni pač radi jemo nekateri pa na linijo pazijo pa je zato za nas druge tolk več :)

No se slišimo iz Pariza.

sreda, 27. april 2011

Torek 26.4.2011 - Ljubljana - Bruselj

No pa je prišel torek, ko smo se odpravili na pot. Kazalci na uri so kazali 13 pa še neki se ne spomnim čist točno , ko smo začeli naše popotovanje. Pot nas je vodila preko Avstrije, Nemčije do Bruslja. Vmes smo se malo ustavljali pa take reči. Ok avtocesta je bila ok do nekje sredi Nemčije potem pa kot, da bi se vozil po nekem delu avtoceste pri nas, ki ga že gradijo 15 let ampak, da je tukaj bilo še slabše ker imajo postavljene barikade med pasovi in kao dva pasova pa še na enem na določenih odsekih ne veš kaj bi delal in ne da bi se dva gnetla na temu pasu. Ko je že vse kazalo, da bo vse ok in, da bom lahko malo bolj prtisnu na plin pa me je stric z nekim močnim Flashom sliku . Ok sem reku verjetno kaki turisti slikajo. Aja sej res sej smo na avtocesti in samo kak psiho bi pol lohk bil ob cesti in slikal in torej ne more bit nič drugega kot radar. Torej me je HANS ujel pri prehitri vožnji in sedaj samo čakam če bomo kakšen pozdrav dobili ko se vrnemo v Slovenijo. Ok kar bo pač bo ne moreš vedeti kam HANS-i postavlajo radarje. Tko pač je. Pa sej itak pa rabim sliko za pasoš ker baje si ga moram dat podaljšat ( tko prav žena ) pa bom prvo mal počaku če bo slika prišla, da ne bom brez veze potem še en strošek imel pa bom kar tisto sliko uporabo. Sej slika je slika.
Sej mislim, da vem zakaj sem na radar padel. Zaradi plinov sem bil omamljen v avtu vse nekje od jesenic naprej pa sem prvo mislil, da zunaj gnoj vozijo pa ni blo tko. Mladina je imela pline ampak ne tamaladva da nal kdo narobe razumu . Tko, da je avto še dons čist črn not :)

No ko smo s foto studijem končali smo se peljali naprej in sicer po avtocesti če verjameš. Od tu naprej se je pa začela cesta ki je bla dvopasovnica v smislu 200m imaš dvopasovnico in potem imajo 200m na nasprotni strani dvopasovnico in potem spet obratno pa to.  No tako smo se vozili kako uro in smo rekli, da če pa bo taka cesta do Bruslja bomo pa v Bruselj prišli res ob 6 zjutri. Ok pa se je potem stanje izboljšalo in smo res prišli  na avtocesto in smo se tako vozili vsaj 130 .

Ko preideš iz Nemčije v Belgijo je prva stvar, ki te zmoti so neke nagravžne rumene luči ob avtocesti, ki ok prvo misliš, da bo to prvih 100m ampak ne to morijo s temi lapmpami čist do Bruslja. Sej se vid kdo jim dnar daje.

Ok ko smo prišli v bruselj so kazalci kazali 2:00 in smo mislili, da smo se vsega rešili. Znosili smo vso prtljago v stanovanje in zdej se je pa začel boj za preživetje, mislim iskanje park placa. No samo tolk za začetek, ko greste v Bruselj si vzamite kake 3 ure časa za parkiranje, ker to pa je katastrofa. Folk ma kao neke garaže kjer ne smeš parkirat sam mi tud bicikla notr ne bi spravli tko da ne vem kaj oni notr spravjo. Ampak po kaki uri sva najdla parking sicer ene 15 minut stran.

No dons pa gremo mal po mestu in potem se spet javimo.

Sreda 27.4.2011 - Ogled mesta Bruselj

Dan se je začel z jutranjo rekreacijo, da sem se sprehodil po avto katerega sva včeraj parkirala kakih 15 minut stran. Šel sem po svojem navdihu in nekih bližnjicah, ki so se izkazale za dobre ker sem bil nekako v 5 minutah pri avtu. Za vsak slučaj pa sem imel v žepu Garmin in ker sem si včeraj shranil pozicijo avta v priljubljene bi pač če bi čisto zabluzu izbral iz priljubljenih avto in to bi bilo to ampak mi je ratalo brez kitajskega pripomočka.

Predno sem se odpravil z avtom nazaj pred blok sem se ustavil še pri turškem prijatlu ( v bistvu tuli drugega ni kot to in pa še druga varianta je vse neke ninje - sem mislu da so maškare sam je mal prepozno ) in kupil kruh in pa probal sem mu celotno zalogo krofov ( beri 4 kosi ), ki pa so vsi skupaj imeli velikost 1/4 trojanskega krofa . Tako, da prijatelj turški pridi kaj v naše kraje ampak samo na šolanje potem pa kar z znanjem nazaj v lov za kruhom :)

Po zajtrku smo se odpravili proti prvemu seveda jutranjemu cilju in to je kufe za sestrici ker obedve nekak ne zalaufata brez tega. Odpeljali smo se nekako v območje kjer je tudi evropski parlament, to je ustanova kjer nam mečejo denar s tavelko lopato ven, ker se vsi neki sprehajajo okol pa to pa se mi zdi da tam še največ delajo varnostniki. Ko smo tam našli nek kafič smo se ustavili na kofetu. Naročili smo 2 kos kufe pa mlek , 2 kos pomarančni juice in 1 kos ananas juice. Potem sta pa sestri naročili še vsaka en kufe ker je un pljunk od kufeta bil premal, da jima premakne nikotin in da kofein pride do cilja, da zalaufata. No za to smo odšteli 13 EUR. Sem mislu, da smo še kake čevape zraven dobil ok nimaš kaj Bruselj pa to...


No ko smo to uredili smo si ogledali malo okolico parlamenta potem smo se pa odpravili naprejo proti Atomiomu - ali po domače atomu ali parim kuglam, ki kao sestavlajo atom. Fora je dobra seveda pa tako kot vsaka stvar tudi ta ni brezplačna in smo zato odšteli 33 EUR za tri odrasle in za otroke do 6 let so pa radodarni in ni bilo nič. Potem pa ko opraviš to formalnost se pač postaviš v vrsto z vsemi in čakaš kdaj boš prišel na vrsto za v lift, ki je multitasking in sicer ima dve funkciji in sicer prevoz iz pritličja v zgornji štuk na razgledno točko in potem nazaj iz 3 štuka v druzga, ker potem greš preko stopnic takih nožnih in tekočih iz kugle na kuglo počasi proti pritličju. Moram priznat, da je dobra fora sicer štenge so naredili bolj za neke majhne in suhcane modele in modelke ker so res ozke.
















Ko smo si to ogledali smo šli pojest in iskali smo italijansko restavracijo ( kaj pa druzga ) in smo najdli neko mama mia. No restavracija je bla že kul notri je pa delal en stric, ki je bil multitasking in sicer od natakarja do kuharja pa še nabavnika skupaj. Naročili smo špagete bolognese , špagete carabonara, kruh od pizze en z sirom in en brez, paradajzevo solato in lazanjo. Ko je stric videl kaj smo naročili je šel narest inventuro in je ugotovil, da nima ledenega čaja in paradajza in je potem hitro odšel k svojmu komšiji, da mu je prodal kar mu je pač manjkalo in potem je vse skupi scmaru. Ko pa je prnesu račun sem ga pa hotu vprašat če je še za kakšnega zraven računu. Za tale špas smo dali 63 EUR :(

No zatem smo šli še v nek nakupovalni center. In ko vidiš kakšno imajo to se resno vprašaš če je to država iz katere res vodijo celo evropo ker teli so res 100 let za kamni ker to pa res ni nič .




No da zaključim. V Bruslju ni nič pametnega zavidet. To je kr neki od mesta......

Torek 26.4.2011 - Ljubljana - Bruselj

No pa je prišel torek, ko smo se odpravili na pot. Kazalci na uri so kazali 13 pa še neki se ne spomnim čist točno , ko smo začeli naše popotovanje. Pot nas je vodila preko Avstrije, Nemčije do Bruslja. Vmes smo se malo ustavljali pa take reči. Ok avtocesta je bila ok do nekje sredi Nemčije potem pa kot, da bi se vozil po nekem delu avtoceste pri nas, ki ga že gradijo 15 let ampak, da je tukaj bilo še slabše ker imajo postavljene barikade med pasovi in kao dva pasova pa še na enem na določenih odsekih ne veš kaj bi delal in ne da bi se dva gnetla na temu pasu. Ko je že vse kazalo, da bo vse ok in, da bom lahko malo bolj prtisnu na plin pa me je stric z nekim močnim Flashom sliku . Ok sem reku verjetno kaki turisti slikajo. Aja sej res sej smo na avtocesti in samo kak psiho bi pol lohk bil ob cesti in slikal in torej ne more bit nič drugega kot radar. Torej me je HANS ujel pri prehitri vožnji in sedaj samo čakam če bomo kakšen pozdrav dobili ko se vrnemo v Slovenijo. Ok kar bo pač bo ne moreš vedeti kam HANS-i postavlajo radarje. Tko pač je. Pa sej itak pa rabim sliko za pasoš ker baje si ga moram dat podaljšat ( tko prav žena ) pa bom prvo mal počaku če bo slika prišla, da ne bom brez veze potem še en strošek imel pa bom kar tisto sliko uporabo. Sej slika je slika.
Sej mislim, da vem zakaj sem na radar padel. Zaradi plinov sem bil omamljen v avtu vse nekje od jesenic naprej pa sem prvo mislil, da zunaj gnoj vozijo pa ni blo tko. Mladina je imela pline ampak ne tamaladva da nal kdo narobe razumu . Tko, da je avto še dons čist črn not :)

No ko smo s foto studijem končali smo se peljali naprej in sicer po avtocesti če verjameš. Od tu naprej se je pa začela cesta ki je bla dvopasovnica v smislu 200m imaš dvopasovnico in potem imajo 200m na nasprotni strani dvopasovnico in potem spet obratno pa to.  No tako smo se vozili kako uro in smo rekli, da če pa bo taka cesta do Bruslja bomo pa v Bruselj prišli res ob 6 zjutri. Ok pa se je potem stanje izboljšalo in smo res prišli  na avtocesto in smo se tako vozili vsaj 130 .

Ko preideš iz Nemčije v Belgijo je prva stvar, ki te zmoti so neke nagravžne rumene luči ob avtocesti, ki ok prvo misliš, da bo to prvih 100m ampak ne to morijo s temi lapmpami čist do Bruslja. Sej se vid kdo jim dnar daje.

Ok ko smo prišli v bruselj so kazalci kazali 2:00 in smo mislili, da smo se vsega rešili. Znosili smo vso prtljago v stanovanje in zdej se je pa začel boj za preživetje, mislim iskanje park placa. No samo tolk za začetek, ko greste v Bruselj si vzamite kake 3 ure časa za parkiranje, ker to pa je katastrofa. Folk ma kao neke garaže kjer ne smeš parkirat sam mi tud bicikla notr ne bi spravli tko da ne vem kaj oni notr spravjo. Ampak po kaki uri sva najdla parking sicer ene 15 minut stran.

No dons pa gremo mal po mestu in potem se spet javimo.

ponedeljek, 25. april 2011

Kam bi pa zdej šli ?

Dan se je danes začel precej zanimivo. Prvo nas je "svastika" zbudila za njo tako rekoč sredi noči ampak zadnje čase kar zgodaj ustaja se pozna, da je vsako leto starejša in ne more spat. :)

No ko smo se zbudili in okrepčali smo se nekako zmenili, da gremo na Bled na izlet. Seveda ne gre se kar tako na izlet brez, da bi se kakšen kufe spil pa to zato smo se ustavli še v Trzinu, da sta se sestre okrepčale z kufetom in mi s tamalimi pa smo pač boksnli vsak en sok ( tamaladva ) pa eno harmony. No in potem smo se pogovarjal, da kam bomo pa zdej šli naprej in sem za foro butnu ven če bi šli jutri v Bruselj pa  potem en dan v Pariz in en dan v Disneyland Paris. Pa ni  blo treba dvakrat ponovit, ko smo bli zmenjeni, da res jutri gremo na izlet mal po Evropi tam nekje do nedelje.

Jutri nekje po 13 uri bomo štartali tako, da bomo pisali kaj se nam bo dogajalo pa to.

No zdej grem pa mal iskat kaj si mormo pogledat pa to.

Aja MARK  HVALA za stanovanje k nam ga boš posodu !!!! res HVALA

No jutri pa naprej